O nás

Obrázok kategórie

FIDARU LZC - CÉČKO, KTORÉ 100% NESKLAME

 Lipozomálny vitamín C (LZC) v práškovej podobe, ktorého lipozomálna forma má najvyššiu využiteľnosť vitamínu C spomedzi ostatných foriem vitamínu C. Výrobok je bez konzervantov, zvýrazňovačov chuti, farbív a iných prímesí!

15 g LZC je porovnateľné so 7 g dávkou i.v. (intravenózna forma vitamínu C)

 

Spoločnosť je založená z dôvodu našich niekoľko ročných skúseností, ohľadom výroby a užívania lipozomálneho vitamínu C ( ďalej len LZC).  LZC sa dá použiť aj ako náhrada intravenóznej formy (i.v.) vitamínu C, tam, kde nie je dostupná intravenózna forma (15 g LZC je porovnateľné s 7 g dávkou i.v.). 

Naše vedomosti ohľadom vitamínu C sme si obohacovali, rozširovali z kníh ako napríklad PAULING, L. 2015. Jak déle žít a lépe se cítit, Vyd. 1. Argo, 2015, preklad: Tomáš Hakr, ISBN: 978-80-257-1225-2,  alebo TUHÁRSKY, P. 2014. Vitamín C a megaskorbická liečba - zabudnutý poklad, Vyd. Perfekt, 2014, ISBN: 978-80-8046-662-6, ale taktiež, aj z iných zdrojov a internetu.

Fidaru LZC- je zaregistrované na Úrade verejného zdravotníctva SR Bratislava, pod číslom 8531/2016 a Fidaru LZC s rutínom je zaregistrované pod číslom 6791/2018. Názov výrobku Fidaru LZC s logom je zaregistrovaný na Úrade priemyselného vlastníctva Slovenskej republiky pod číslom 244848.

certifik

Výroba je výlučne z certifikovaných surovín. LZC v práškovej podobe je náš nápad a zároveň aj výrobné tajomstvo. LZC v tejto podobe je jediný tohto druhu na Slovenskom trhu, ale aj vo svete!

 

Konzervovanie LZC je len - Lyofilizáciou

Lyofilizácia je spôsob konzervovania potravín pomocou sušenia výmrazom. Je to prastará metóda, ktorú dávno používali ešte starí Inkovia, dnes sa táto metóda využíva v potravinárskom priemysle na predĺženie trvanlivosti potravín so zachovaním ich pôvodných vlastností. Sušenie výmrazom si vyžaduje špeciálne strojové zariadenie. Pozostáva z veľkej mraziacej komory a vákuového čerpadla na odstraňovanie vlhkosti. Postup pozostáva zo štyroch krokov:

  1. mrazenie, ktoré vytvorí podmienky na sušenie pri nízkej teplote,
  2. aplikácia vákua, ktoré umožní odparovanie zmrazenej vody z výrobku bez prechodu na kvapalnú fázu, t. j. sublimácia,
  3. aplikácia ohrevu na urýchlenie sublimácie,
  4. kondenzácia na odstránenie odparenej vody z vákuovej komory tým, že sa zmení zase na tuhú látku.

Výsledkom sušenia výmrazom je mimoriadne nízky obsah vlhkosti 1 – 4 %, čo bráni rastu baktérií a plesní a pôsobeniu enzýmov.

Odporúčaná dávka, ako je v návode, sa môže podľa potreby zvyšovať, až do stavu nasýtenia krvnej plazmy, čo sa prejaví zrednutím stolice, potom dávku mierne znížime a pokračujeme v zníženej dávke neustále. Dávky sú individuálne, záleží na každom človeku, aký má metabolizmus aj ochorenie. Naše skúsenosti s LZC sú nadmieru úspešné v boji proti ulceróznej kolitíde, ale aj pri nervosvalovom ochorení či rakovine prostaty, zápaloch močových ciest, prechladnutí, únave a tiež proti bolesti. LZC užívame denne ráno a večer a cítime sa menej unavený.

Je určený pre všetky vekové kategórie, najmä však pre strednú a staršiu generáciu. Predovšetkým pre ľudí s oslabenou imunitou, onkologických pacientov, vyčerpaných a unavených, s kĺbovými ťažkosťami, aktívnych športovcov, ale aj pre ľudí ktorí sú vystavení stresu a fajčiarov.

Prispieva:

  • k udržaniu normálnej funkcie imunitného systému počas intenzívneho fyzického výkonu a po ňom,
  • k normálnej tvorbe kolagénu pre normálnu funkciu krvných ciev, funkciu kostí , funkciu chrupaviek, funkciu ďasien,
  • k normálnej funkcii kože, funkcii zubov      
  • k normálnej činnosti nervovej sústavy, psychickej činnosti,   
  • k ochrane buniek pred oxidatívnym stresom, 
  • k zníženiu vyčerpania a únavy, 
  • k regenerácii redukovanej formy vitamínu E,     
  • zvyšuje vstrebávanie železa.

Zoznam zdravotných tvrdení ktoré sa môžu uvádzať sú v súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (ES)č.1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách a následných novelizácií.

Princíp dávky

Všeobecne vitamíny a teda aj vitamín C sú dôležité pre optimálne fungovanie metabolizmu. Napomáhajú udržaniu dobrého zdravia a pohody. Umožňujú lepšie sa vysporiadať so stresom a ťažkosťami v ľudskom tele. Ľudský organizmus nie je schopný syntézy vitamínu C, čim je medzi cicavcami výnimočným javom, a preto je nutne doplňovať vitamín C pomocou výživy.

Každý človek je jedinečný a jeho metabolizmus má jedinečné nároky. Spotreba vitamínov je pre každého človeka iná, ktorá sa mení podľa toho, čo organizmus prežíva a to sú najmä stres, zdravotné ťažkosti a rad ďalších okolností. Zaujímavosťou je, že napríklad zvieratá bežne syntetizujú vitamín C v dávkach zodpovedajúcich 5-10g.

Naše osobné skúsenosti s užívaním LZC sú také, že sme museli súhlasiť s L. Paulingom, tzn., že malé dávky vôbec nepomáhali  pri našich ochoreniach, a preto sme ich zvyšovali do tolerančnej hodnoty (zrednutie stolice). Dávky boli u každého z nás iné, čo potvrdzuje tvrdenie, že každý človek je originál a má iný metabolizmus, a preto sa nedá určiť paušálne spotreba vitamínu C.

Črevná tolerancia

Zdravý človek dokáže ústne prijať približne 4-15g vitamínu C denne, toto množstvo je pre každého individuálne a mení sa podľa požiadaviek tela. Všeobecne býva tolerancia vyššia u mladších, avšak približne 80% ľudí má veľmi dobrú toleranciu.V čase stresu a choroby dokáže človek ústne prijať aj 10× viac vitamínu C, a neprejaví sa zrednutím stolice. Táto tolerancia indikuje neuveriteľný rozsah potenciálu, s ktorým telo dokáže využiť vitamín C v stresovej situácii.

Teraz, niečo o lipozóme, jeho význame a úlohe v ľudskom organizme. 

Lipozóm je umelo vzniknutá guľovitá štruktúra vytvorená z lipidovej dvojvrstvy. Lipozóm môže byť použitý ako vehikulum, ktoré môže dopraviť vitamín, alebo liečivo na požadované miesto v organizme.  Lipozómy môžu byť pripravené napríklad pôsobením ultrazvuku na biologické membrány.

lipoz

 

Lipozómy  boli prvý krát popísané anglickým hematológom  Alec D. Bangham v roku 1961 v Barbaham inšitútu v Cambridge, keď spolu a R. W. Hornem testovali nový elektrónový mikroskop. Už krátko na to bola zahájená intenzívna výskumná práca s cieľom vyvinúť liečivá, ktoré by lipozómy obsahovali. Lipozómy sú veľmi malé guľovité útvary o priemere od 20 do 500 nanometrov, teda sú mnohonásobne menšie, než útvary v obvyklých emulziách. Lipozómy sa skladajú z látok, ktoré majú ako lipofilný (s tukom sa miesiaci), tak aj hydrofilný (s vodou sa miesiaci) charakter. Týmto spojením vznikajú molekuly majúce oboje vlastnosti. Takéto molekuly sa usporadúvajú do dvojitej vrstvy, kde majú svoje "mastné" konce nasmerované dovnútra a "vodné" von, takže vytvárajú akoby membránu, vo vnútri, ktorej môžu byť prenášané látky, ktoré majú charakter tuku, alebo sú v tukoch rozpustné. Pretože sú to guľovité útvary, majú "duté" vnútro, kde je možné prenášať látky, ktoré majú charakter vody, alebo sú vo vode rozpustné. Lipozómy svojou miniatúrnou veľkosťou a štruktúrou „obchádzajú“ štandardný mechanizmus vstrebávania živín  tráviacim traktom, prenikajú veľmi ľahko sliznicami zažívacieho traktu. Biologická využiteľnosť účinných látok v tejto forme je niekoľkonásobne vyššia ako v akejkoľvek inej forme. Lipozómy sú trasportované krvou a ich charakter zabezpečuje ľahkú priestupnosť bunkovou membránou a pôsobením účinných látok priamo vo vnútri buniek. Lipozómy sú príkladom prospešného využitia nanotechnológií a v medicíne.

Vykonali sme aj štúdiu o prítomnosti lipozómov z lyofilizovaného vitamínu C Fidaru LZC rozpusteného v tekutine, ktorú nám uskutočnilo České vysoké učení technické v Praze, Univerzitní centrum energeticky efektivních budov. Fidaru detekce Dňa 12.2.2018 Mgr. Radek Divín. Celý dokument štúdie je tu v PDF  Lipozom_final

Rutín je pomerne neznáma látka, a je to chemická zlúčenina, ktorú zaraďujeme medzi flavonoidy. Tento glykozid rastlinného pôvodu je charakteristický svojou svetložltou farbou a čiastočnou rozpustnosťou vo vode. Objavený bol ešte v roku 1842 v listoch byliny, nazvanej ruta voňavá. V súčasnej dobe poznáme viacero jeho dobrých zdrojov. Nachádza sa v ovocí i zelenine. Pre ľudský organizmus má však veľkú cenu a tak sa oplatí venovať mu trochu pozornosti. Ide totiž o taký malý zázrak pre celý cievny systém. Rutín napomáha udržiavať pružné cievy a zlepšuje cirkuláciu krvi. Priaznivo ovplyvňuje priepustnosť stien kapilár a tým zmenšuje možnosť tvorby puchov, má antioxidačné vlastnosti - chráni vitamín C pred oxidáciou a zvyšuje jeho efektivitu. Je vhodný pri častých krvácaniach z ďasien a nosa. Rutín pôsobí ako antioxidant, čiže chráni telo pred voľnými radikálmi. Rutín napomáha telu využívať vitamín C. Rutín NF11 (neožiarený) je bledožltý prášok bez výrazného zápachu a používa sa ako flavonoid. Má botanické meno Sphorae Japonica L. a časť, ktorá sa používa, je Flos Sophorae Bud.

Slnečnicový lecitín - nie len vitamín C je prospešný pre ľudský organizmus. Slnečnicový lecitín je čisto prírodný, rastlinný doplnok ľudskej výživy. Výhodou slnečnicového lecitínu je jeho neutrálna chuť a vôňa. Slnečnica ako plodina nie je spájaná s genetickou modifikáciou a nie je alergénom. Lecitín patrí medzi tzv. fosfolipidy, ktoré tvoria hlavnú časť všetkých bunkových membrán, teda obal nervových, svalových a iných buniek ľudského tela. Hoci slnečnicový lecitín obsahuje spektrum prospešných fosfolipidov, jeho hlavnou účinnou látkou je fosfolipid fosfatidylcholín (cholín).

Cholín prispieva k správnej látkovej premene homocysteínu. Homocysteín je aminokyselina, ktorú má v krvi každý človek a ktorá vzniká štiepením bielkovín. Jej vysoká hladina  poškodzuje cievy, v dôsledku čoho vzniká náhla cievna príhoda, ischemická choroba srdca a zvyšuje sa riziko kôrnatenia tepien. Cholín prispieva k správnej látkovej premene lipidov, teda pomáha udržiavať cholesterol v rozpustnej forme a zamedzuje jeho ukladaniu v cievach. Je dôležitou súčasťou žlče, nevyhnutnej na trávenie tukov. Taktiež Cholín prispieva k udržaniu normálnej funkcie pečene. Ak v strave nie je dostatok cholínu, dôsledkom môže byť hromadenie veľkého množstva tuku v pečeni, tzv. stukovatenie pečene

Zoznam zdravotných tvrdení ktoré sa môžu uvádzať sú v súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (ES)č.1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách a následných novelizácií.

 UPOZORNENIE!

Obsah webových stránok fidaru.sk a prezentované články slúžia výhradne len ako informácia! Použitie týchto informácií návštevníkom, závisí úplne na slobodnom rozhodnutí daného návštevníka. Tieto stránky a informácie, ktoré sú na nich zverejnené nenahrádzajú lekársku starostlivosť, diagnostiku, ani odporúčania Vášho lekára.

 

 

Cena

2932
12932
2 položiek celkom